Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی سازمان بهزیستی خراسان رضوی، حسن حاجی‌پور با اشاره به ثبت  ۲۷ هزار و ۷۶۹ تقاضای طلاق در سامانه تصمیم  در سال گذشته، اظهار کرد: آمار طلاق در خراسان رضوی رو به افزایش است، به‌طوری‌که بر اساس آمار سال گذشته هزار و ۵۰۰ نفر نسبت به مدت مشابه بیشتر درخواست طلاق ثبت‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسؤول برنامه‌ کاهش و کنترل طلاق بهزیستی خراسان رضوی بابیان اینکه میزان تقریبی سازش‌های متقاضیان طلاق، اندکی کاهش داشته است، بیان کرد: میانگین سازش در متقاضیان طلاق در سال گذشته حدود ۱۷ درصد است که نسبت به میانگین سال‌های قبل از آن، تفاوت محسوسی ندارد.

وی ادامه داد: تلاش مراکز مشاوره‌ و مددکاری بهزیستی درزمینهٔ طلاق، علاوه بر سازش ۱۷ درصدی زوجین، انصراف یک درصد از آن‌ها را نیز در پی داشته است.

حاجی‌پور با تأکید بر اینکه میزان کل متقاضیان طلاق نسبت به چند سال قبل، با افزایش نسبی روبرو بوده، افزود: بر این اساس  عدد سازش ۱۷ درصدی در متقاضیان طلاق در سال۹۹، نشانگر میزان سازش بیشتر نسبت به سال ۹۸ است چراکه وقتی عدد مبنا بیشتر باشد درصد یا کسر این مبنا نیز بیشتر خواهد بود.

وی بابیان اینکه اگر تعداد متقاضیان طلاق را همین مبنای ۲۷ هزار و ۷۶۹  نفر در نظر بگیریم، ۱۷ درصد این تعداد حدود ۴ هزار و ۷۲۰ نفر می‌شود که در سال گذشته سازش کردند، یادآور شد: اگر مبنا را تقاضای سال ۹۸  را که ۲۶ هزار و ۲۶۸ نفر بودند در نظر بگیریم ۱۷ درصد آن ۴ هزار و ۴۶۵ نفر می‌شود که مشخص می‌کند در سال۹۹ تعداد بیشتری از متقاضیان طلاق به سازش دست‌یافته‌اند.

مسؤول برنامه‌ کاهش و کنترل طلاق بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: باید در نظر داشته باشیم که بخشی از دعاوی و اختلافات زوجین بر سر نفقه و تمکین است که به سامانه تصمیم وارد نشده و به مراکز مربوطه مددکاری ارجاع می‌شوند.

ثبت‌نام کنندگان سامانه، تصمیم طلاق‌شان قطعی است

وی گفت: کسانی که به سامانه تصمیم وارد می‌شوند قصدشان طلاق است و ابتدا خیال سازش ندارند اما تعدادی از آن‌ها با تلاش مشاوران و مددکاران و با حل مشکلات طرفین، راه سازش در پیش می‌گیرند.

حاجی‌پور میزان طلاق‌های توافقی نسبت به‌کل طلاق‌ها در سال ۹۹ را ۶۰ درصد عنوان کرد و افزود: از این میزان ۸ درصد تقاضاها با درخواست زوج و ۳۲ درصد با درخواست زوجه انجام‌شده است.

وی بابیان اینکه از کل مراجعین به سامانه تصمیم ۸۸ درصد به مراکز مشاوره و سازش ارجاع شده‌اند، ابراز کرد: ۱۱ درصد به خاطر بالا بودن و حاد بودن تعارضات طرفین، مستقیماً به دفاتر پیشخوان رفته‌اند تا مراحل طلاق را سریع‌تر طی کنند و یک درصد از مراجعین هم از پروسه طلاق، انصراف داده‌اند.

مسؤول برنامه‌ کاهش و کنترل طلاق بهزیستی خراسان رضوی با اشاره به فعال بودن سامانه تصمیم در ۲۱ شهرستان استان اظهار کرد: در ۱۱ شهرستان دیگر، متقاضیان طلاق مستقیماً به ادارات بهزیستی مراجعه می‌کنند و سپس به دفاتر مشاوره همان شهر یا شهر مجاور ارجاع می‌شوند.

۱۱۳ هزار و ۹۷۳ نفر در ۵۷ ماه تقاضای طلاق کرده‌اند

وی در خصوص میزان کلی تقاضای طلاق در طول عمر ۵ ساله‌ی سامانه تصمیم گفت: از خردادماه ۹۵ که سامانه تصمیم در خراسان رضوی راه‌اندازی شده است تا پایان اسفند ۱۳۹۹ یعنی در فاصله ۵۷ ماه، درمجموع ۱۱۳ هزار و ۹۷۳ نفر در این سامانه تقاضای طلاق خود را ثبت کرده‌اند.

حاجی‌پور با اشاره به اینکه سامانه تصمیم تا مدت‌ها پس از راه‌اندازی در مشهد، در سایر شهرستان‌ها فعال نبود و در برخی شهرستان‌ها دادگاه‌ها مستقیماً به کار طلاق رسیدگی می‌کردند، بیان کرد: این آمار کلی، نشان‌دهنده‌ی میزان واقعی طلاق درمجموع این ۵ سال نیست.

وی بابیان اینکه روزانه  به‌طور میانگین ۱۵۰ نفر در سامانه طلاق ثبت درخواست می‌کنند، ابراز کرد: برای اینکه افراد پشت نوبت سامانه نباشند تا سقف ۲۰۰ نفر در روز سامانه آماده‌ی بارگذاری است و به همین جهت در حال حاضر هیچ‌کس پشت نوبت سامانه نیست.

پشت نوبتی نداریم

مسؤول برنامه‌ی کاهش و کنترل طلاق بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: در حال حاضر هر فردی که وارد سامانه شود و ثبت‌نام کند می‌تواند در همان روز در نزدیک‌ترین مرکز مشاوره بهزیستی ثبت نوبت کرده و در صورت تمایل، در وقت رزرو شده به همان مرکز مراجعه کند.

وی با اذعان به اینکه بهزیستی به‌هیچ‌عنوان تمایلی به طلاق حتی یک زوج هم ندارد، افزود: تمام تلاش ما در بین مددکاران و روان‌شناسان و نیز دستگاه قضایی این است که حتی‌الامکان زوجین متقاضی طلاق را به سمت سازش هدایت کنیم.

حاجی‌پور ابراز کرد: فراهم کردن زمینه‌های روان‌سازی ثبت تقاضا و ارجاع به مشاوره به این خاطر انجام می‌شود که افراد مشکلی در این زمینه نداشته باشند و بتوانند کارشان را به‌موقع انجام دهند چون ایجاد مانع در این مسیر، ممکن است به آسیب‌های جدیدی منتهی شود.

وی با یادآوری اینکه در سال گذشته سه کارگاه آموزشی برای روان‌شناسان و مددکاران طرف قرارداد برنامه‌ی کاهش طلاق برگزارشده، بیان کرد: در این کارگاه‌ها که به‌صورت آنلاین برگزار شد حدود یک‌صد مشاور و مددکار از سراسر استان شرکت کردند.

یارانه مشاوره کاهش طلاق برای کم بضاعت‌ها

مسؤول برنامه کاهش طلاق بهزیستی ادامه داد: سامانه در ۲۱ شهرستان فعال است و با سایر شهرستان‌ها مکاتبه شده که حداکثر همکاری راداریم تا سامانه را در این شهرها هم فعال کنیم که همه‌ی داده‌های مربوط به متقاضیان طلاق در یک سامانه واحد ثبت شود.

وی بابیان اینکه در سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان به مراکز مشاوره بابت متقاضیان فاقد بضاعت مالی، یارانه پرداخت‌شده است، تصریح کرد: در این مدت حدود ۳۰۰ نفر از مراجعین به تشخیص مددکاران مراکز، کم‌بضاعت تشخیص داده‌شده‌اند که باوجوداینکه این افراد به مراکز پرداخت داشته‌اند در پایان سال، مبالغ پرداختی به‌حساب آن‌ها عودت داده‌شده است.

حاجی‌پور در خصوص آمار افزایشی یا کاهشی طلاق در خراسان رضوی، تأکید کرد: با توجه به اینکه در سال‌های گذشته جمعیت سیر نزولی داشته و هم‌زمان نرخ ازدواج نیز کاهش‌یافته است، بنابراین نتیجه می‌گیریم که طلاق مانند سنوات قبل، روند افزایشی طی می‌کند و با تمام تلاشی که صورت می‌گیرد، هنوز موفق به کاهش این آمار نشده‌ایم.

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: حسن حاجی پور طلاق افزایش طلاق در خراسان رضوی طلاق های توافقی یارانه مشاوره خراسان رضوی متقاضیان طلاق سامانه تصمیم مسؤول برنامه سال گذشته تقاضای طلاق حاجی پور ۱۷ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۷۱۸۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق طی سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان، اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱/۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دو قلوزایی و ۱۱ واقعه سه قلو زایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آن یا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان طی سال گذشته
  • ثبت ۵۴۰ هزار و ۳۸۸ تردد بین استانی در جنوب سیستان و بلوچستان
  • میزان خاموشی برق خراسان رضوی به ۸۶ دقیقه کاهش یافت
  • ادامه روند افزایش تدریجی دما در خراسان رضوی
  • "جوین" بیشترین بارندگی غرب خراسان رضوی را داشت
  • روند افزایش دمای هوا در خراسان رضوی تا چهارشنبه ادامه دارد
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار جوی در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • تداوم فعالیت سامانه ناپایدار در خراسان رضوی/افزایش سرعت وزش باد پیش بینی شده است
  • پیش بینی آبگرفتگی و ایجاد سیلاب در خراسان رضوی