Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - سامانه تصمیم در استان زنجان عملکرد خوبی داشته و توانسته بیش از نیمی از متقاضیان طلاق در استان زنجان را منصرف کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، بیشترین عوامل منجر به طلاق در جامعه اختلافات مالی، اعتیاد و برخی از آسیب‌های اجتماعی است. عجول بودن افراد برای اقدام به طلاق در بسیاری از موارد آسیب اساسی است که در سال‌های گذشته تایثرش در جامعه به خوبی قابل لمس بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین دستگاه قضایی و سازمان بهزیستی کشور تصمیم گرفتند به طور مستقیم پیش از طلاق وارد موضوع شوند و با یک سری اقدامات از تصمیم‌های هیجانی و زودگذر زوجین برای جدایی جلوگیری کنند.

در واقع کارشناسان معتقدند مشاوره‌ها و آموزش‌های پیش از ازدواج می‌تواند به شناخت زوجین از یک‌دیگر کمک کرده و اختلافات منجر به طلاق را کاهش دهد؛ در همین راستا ابتدا باید کل درخواست‌های طلاق توسط کارشتاسان سامانه تصمیم بررسی شود و نهایتاً اختلاف‌های حاد زوجین به دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شود.

در این راستا محمدتقی فتحی معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم زنجان اظهار داشت: راه‌اندازی سامانه تصمیم از سال 97 آغاز شد و دستگاه قضایی و بهزیستی به این نتیجه رسید که یکی از آفت‌ها و آسیب‌های اجتماعی امروز جامعه ما طلاق و جدایی زوجین از یکدیگر است و شیوه برخورد قضایی صرف با این آسیب کارساز و مفید نیست؛ بنابراین دستگاه قضایی به سمت پیشگیری و دوری از رسیدگی و ورود انفعالی قضایی به این پرونده کرد و تصمیم به ایجاد این سامانه گرفت.

بسته خبری تلویزیون/ از ایستگاه پایانی "روزگار جوانی" تا اعزام سریال "طلاق" به خارج از کشورطلاق دومین آسیب اجتماعی در کاشان است

وی افزود: سامانه تصمیم ابتدا در استان خراسان رضوی و شهر مقدس مشهد راه‌اندازی شد و استان زنجان جز سیزدهمین استانی در کشور بود که این سامانه در آن تاسیس شد. در حال حاضر این سامانه در چهار شهرستان استان (زنجان، ابهر، خدابنده و خرمدره) فعال شده است.

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان زنجان گفت: هیچ پرونده در خصوص طلاق به صورت مستقیم در محاکم قضایی پذیرفته نمی‌شود و زوجین باید درخواست طلاق خود را در این سامانه ثبت کنند و بعد از ارائه نوبت توسط مشاوران توانمند و خبره بهزیستی طی جلسات مختلف تحت مشاوره قرار می‌گیرند و اگر امکان سازش بود پرونده مختومه و در غیر اینصورت پرونده به محاکم قضایی ارجاع داده می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیشتر تصمیمات طلاق تحت تاثیر هیجانات زودگذر است گفت: سال گذشته نزدیک به 40 درصد افرادی که در سامانه تصمیم برای طلاق ثبت نام کرده بودن از تصمیم خود منصرف شدند و منجر به سازش میان زوجین شد و در شش ماهه اول سال 1400 نیز 56 درصد زوج‌های متقاضی طلاق از تقاضای خود انصراف دادند.

فتحی افزود: اگر سامانه تصمیم نبود پرونده‌های طلاق زیادی وارد سیستم قضایی می‌شد و با توجه به فرهنگ حاکم بر جامعه، زوجینی که به سیستم قضایی مراجعه کرده احساس می‌کنند تمام پل‌های پشت سر آن‌ها خراب شده و برگشت به زندگی قبلی امکان ندارد ولی با ثبت نام در این سامانه تا رسیدن نوبت برای مشاوره توانسته‌اند با اعصاب آرام به کار خود فکر کرده و راه حل منطقی اتخاذ کنند که باعث کاهش آمار طلاق در استان شده است.

وی به کلاس‌های پیش از ازدواج اشاره کرد و گفت: این کلاس‌ها با کمک نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی استان ایجاد شده و از سال 98 تمام زوج‌ ها باید در این کلاس‌‌های شش ساعت شرکت کنند که نتیجه دوره‌های آموزشی کمک به کاهش اختلافات خانوادگی و کاهش تقاضای طلاق در استان است.

از سوی دیگر محمد محمدی قیداری مدیرکل بهزیستی استان زنجان در گفت‌وگو با تسنیم به موفق بودن عملکرد سامانه تصمیم اشاره کرد و گفت: خوشبختانه سامانه تصمیم در استان زنجان عملکرد خوبی داشته و جزء استان‌های موفق است.

وی با بیان اینکه کارشناسان بهزیستی در وهله نخست فقط در اختلافات روانشناختی وارد می‌شدند، گفت: پس از حضور حجت‌الاسلام صادقی نیارکی به‌عنوان رئیس‌کل دادگستری استان مقرر شد کل پرونده‌های طلاق ابتدا از به سامانه تصمیم ارجاع داده شود.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان عنوان کرد: بسیاری از اختلافات زوجین زودگذر است و خوشبختانه کارشناسان می‌توانند به‌راحتی آن‌ها را از طلاق منصرف کنند. البته در روزهای ابتدایی مرکز سامانه تصمیم متعلق به بهزیستی بود ولی چندی پیش این مرکز برون‌سپاری به بخش غیردولتی شد ولی بهزیستس نظارت مستقیم بر روی عملکرد این مرکز دارد.

انتهای پیام/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ازدواج دانشجویی ازدواج دانشجویی سامانه تصمیم استان زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۸۲۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته

مدیرکل ثبت احوال کردستان از کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج و ۱.۶ درصدی طلاق در سال گذشته در استان خبر داد.

علی جوکار در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در کردستان اظهار کرد: سال گذشته ۲۱ هزار و ۱۲۵ واقعه ولادت در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶.۱ درصد کاهش داشته است.

وی تعداد ولادت شهری را ۱۵۴۵۲ واقعه و روستایی را ۵۶۷۳ واقعه اعلام کرد و افزود: تعداد ولادت ثبت شده پسران ۱۰ هزار و ۹۰۹ واقعه و ولادت ثبت شده دختران ۱۰ هزار و ۲۱۶ واقعه بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان خاطرنشان کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت ولادت برابر ۱۰۶.۸ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه دختر حدود ۱۰۷ واقعه پسر به ثبت رسیده است.

جوکار با بیان اینکه بیشترین ولادت ثبت شده مربوط به مادران گروه سنی ۳۴-۳۰ سال با حدود ۱.۳۰ درصد بوده است، ادامه داد: میانگین سن مادران در ولادت‌های ثبت شده ۳۰.۹۵ سال بوده است.

ثبت ۴۰۵ مورد دوقلوزایی در کردستان

وی اضافه کرد: از مجموع ۲۱۱۲۵ واقعه ولادت ثبت شده، ۴۰۵ واقعه دوقلوزایی و ۱۱ واقعه سه‌قلوزایی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان گفت: فراوانی پنج نام اول پسران سال گذشته در استان به ترتیب شاهان ۴۷۸ مورد، محمد ۴۴۸، آیهان ۳۷۳ مورد، میران ۲۶۹ و آراد ۲۰۲ مورد بوده است.

جوکار فراوانی پنج نام اول دختران را نیز ماهلین با ۳۷۴ مورد، دلوین ۳۶۱، آنیا ۳۳۹، نورا ۱۹۲ و نیلا ۱۳۲ مورد اعلام کرد.

افزایش ۳.۳ درصدی وفات در کردستان

وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته ۸۱۴۱ واقعه وفات در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۳ درصد افزایش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان تعداد وفات ثبت شده در مردان استان را ۴۶۴۸ واقعه و در زنان ۳۴۹۲ واقعه اعلام و تصریح کرد: نسبت جنسی حاصل از ثبت وفات برابر ۱۳۳.۱ بوده، یعنی در مقابل هر ۱۰۰ واقعه وفات ثبت شده در زنان، حدود ۱۳۳ واقعه وفات مردان به ثبت رسیده است.

جوکار اضافه کرد: میانگین سن مردان فوت شده ۶۴.۴۳ سال و میانگین سن زنان فوت شده را ۷۰.۶۵ سال بوده است.

کاهش ۳.۹ درصدی ازدواج در کردستان

وی گفت: سال گذشته ۱۲۶۰۱ واقعه ازدواج در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳.۹ درصد کاهش داشته است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین ازدواج ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال به تعداد ۳۸۵۷ مورد بوده که به روایتی ۳۰.۶ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار تاکید کرد: بیشترین ازدواج ثبت شده زنان مربوط به گروه سنی ۲۴-۲۰ سال به تعداد ۳۳۴۳ مورد بوده که به روایتی ۲۶.۵ درصد از کل ازدواج‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

وی اضافه کرد: میانگین سن ازدواج بار اول مردان استان ۲۸.۲۳ سال و میانگین سن ازدواج بار اول در زنان ۲۴.۱۵ سال بوده است.

کاهش ۱.۶ درصدی طلاق در کردستان

مدیرکل ثبت احوال کردستان تصریح کرد: در سال گذشته ۵۲۲۵ واقعه طلاق در استان به ثبت رسیده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱.۶ درصد کاهش داشته است.

جوکار افزود: بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۱۱۵۶ مورد بوده که به روایتی ۲۲.۱ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

مدیرکل ثبت احوال کردستان ادامه داد: بیشترین طلاق ثبت شده در زنان مربوط به گروه سنی ۳۴-۳۰ سال به تعداد ۹۸۹ مورد بوده و به روایتی ۱۸.۹ درصد از کل طلاق‌های ثبت شده مربوط به این گروه سنی بوده است.

جوکار اظهار کرد: میانگین سن طلاق بار اول مردان ۳۶.۹۳ سال و میانگین سن طلاق بار اول در زنان استان را ۳۲.۲۴ سال است.

کد خبر 751027

دیگر خبرها

  • راننده امانتدار زنجانی کیف پر از پول و سکه را به صاحبش برگرداند
  • کاهش ازدواج و طلاق در کردستان در سال گذشته
  • طلاق از شوهر به‌خاطر خیلی خوب‌بودن!
  • زنجانی‌ها منتظر بارش تگرگ باشند
  • بخش عمده پرونده‌های قضایی خانواده‌ها مربوط به طلاق است
  • دریافتی ماهانه ایتام زنجانی به ۲۰ میلیون ریال رسید
  • دریافتی ایتام زنجانی به ۲ میلیون تومان رسید
  • ۸۹۰ معلول زنجانی در حوزه ورزش فعالیت می کنند
  • ۸۹۰ ورزشکار معلول زنجانی در رشته‌های مختلف ورزشی فعالیت می‌کنند
  • بهره‌مندی ۷۰۰ زنجانی از نذر سلامت هلال‌احمر